Be Quick blijft aan kop in de competitie

Be Quick verstevigt zijn koppositie in de 3e klasse D met een solide 3-1 thuisoverwinning op SVM. Met twee wedstrijden te gaan, hebben de Zwollenaren een voorsprong van twee punten op hun dichtste rivaal, FC Meppel.

Opening met kracht

De match begon energiek met een directe dreiging van Be Quick. Een vroeg doelpunt van Wilco Gerritsen werd geannuleerd en Roy van der Stouwe raakte binnen de eerste minuten de paal. Het geduld werd echter beloond toen Jordy Doorgeest kort voor de rust een schitterende draaibal tot doelpunt promoveerde, wat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette.

Druk hervat na rust

De tweede helft zag een aanhoudende druk van Be Quick, met kansen voor Nick Bisselink en opnieuw Wilco Gerritsen. Na ruim een uur spelen vergrootte Gerritsen de voorsprong na een uitstekende voorzet van Milan Scheffer, waarmee de score op 2-0 kwam.

Ondanks een kans voor Sander Aarten in zijn mogelijk laatste thuiswedstrijd, zonder play-offs, en een poging van Niek Pot, bleef het bij pogingen. SVM toonde veerkracht en scoorde in de 81e minuut, wat de score op 2-1 bracht. De hoop was van korte duur, aangezien Roy van der Stouwe snel daarna de voorsprong herstelde met een 3-1, waarmee de wedstrijd beslist werd.

Laatste minuten en uitzicht op de toekomst

De wedstrijd bleef spannend met nieuws dat Vitesse ’63 aanvankelijk op voorsprong stond tegen FC Meppel. Toch wist Meppel de wedstrijd om te draaien en met een 2-1 overwinning van het veld te stappen, waardoor Vitesse naar de derde plek zakte. Be Quick zal volgende week tegen Vitesse in Koekange spelen, terwijl Meppel vrij is en het weekend daarna tegen Ommen speelt.

Op 30 augustus neemt Sander Aarten officieel afscheid tijdens een speciale wedstrijd, wat het einde van een tijdperk markeert voor Be Quick.

Dit artikel delen

Zwolle Gezellig op de Veluwe

Zwolle is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Zwolle. Op deZwollegids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deZwollegids? Neem dan contact met ons op.