Vaststelling bestemmingsplan ‘Zwolle, parapluplan hoogspanningsverbinding nabij Hessenweg’

DeZwollegids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Vaststelling bestemmingsplan ‘Zwolle, parapluplan hoogspanningsverbinding nabij Hessenweg’.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend (artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht) dat de gemeenteraad op 4 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Zwolle, parapluplan hoogspanningsverbinding nabij Hessenweg’ ongewijzigd heeft vastgesteld.Plangebied en doelstelling van het bestemmingsplanOm in de toekomst meer elektriciteit te kunnen transporteren is TenneT voornemens bestaande hoogspanningsverbindingen aan te passen zodat er meer transportcapaciteit beschikbaar komt. In dat kader heeft TenneT het voornemen de bestaande landelijke 380 kV ring, de 'ruggengraat' van het landelijk hoogspanningsnet, op te waarderen conform het programma Beter Benutten Bestaande 380 kV. Binnen dit programma valt het deelproject Opwaardering 380 kV-verbinding Ens- Zwolle (ENS-ZL), waarvoor het noodzakelijk is om een aantal bovengrondse 110kV hoogspanningsverbindingen gedeeltelijk ondergronds te brengen bij het hoogspanningsstation Zwolle Hessenweg. Voor het ondergronds brengen van de 110kV hoogspanningsverbindingen en de realisatie van drie opstijgpunten zijn de omgevingsvergunningen reeds verleend (op 21 december 2022). Om de hoogspanningsverbindingen en de opstijgpunten planologisch te borgen en te beschermen, vindt er een herziening van de vigerende bestemmingsplannen plaats.Ter inzageHet vastgestelde bestemmingsplan met de documenten die daarbij horen ligt van 29 mei 2024 tot en met 9 juli 2024 (zes weken) ter inzage en is te bekijken op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP22010-0004De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0193/NL.IMRO.0193.BP22010-0004Heeft u geen computer of internet? Gebruik dan een computer in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) om het digitale plan te bekijken.Openingstijden van het Stadskantoor: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.Let op: voor een bezoek aan het Stadskantoor moet u eerst een afspraak maken. Voorlopig kan dat alleen telefonisch via tel. 14038 (5 cijfers).BeroepNiet eens met het besluit? Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan in beroep worden gegaan door: • Belanghebbenden; • Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;• Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend. In de periode dat het plan ter inzage ligt, kan in beroep worden gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. InwerkingtredingAls de periode voor het indienen van een beroep is afgelopen, geldt het nieuwe bestemmingsplan. Alleen een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zorgt voor uitstel.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deZwollegids.nl op 30-05-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Zwolle, deel het met je vrienden!

Auteur

Foto van Redactie deZwollegids.nl
Redactie deZwollegids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Zwolle
  2. gmb-2024-230355

Gerelateerde berichten